Baba Dizinin Konusu Nedir ve Oyuncuları Kimler?


Başrollerinde usta oyuncu Haluk Bilginer’in yer aldığı Baba, 2022 yılının en iddialı yapımları arasında yer alıyor. Show TV ekranlarında izleyici karşısına çıkan yeni dizi Baba, güçlü oyuncu kadrosuyla göz dolduruyor. Aynı zamanda etkileyici bir hikâyesi olan Baba dizisine ve yapım ekibine biraz daha yakından bakalım. Detaylar yazımızın devamında…


 

15 Şubat 2022 tarihinden bu yana Show TV ekranlarında izleyici ile buluşan Baba, kanalın yeni yıldaki reyting kozlarından birisi olarak görülüyor. “Bir Anadolu Hikâyesi” sloganı ile yayın hayatına başlayan dizi, kadrosunda pek çok ünlü oyuncuyu bir araya getiriyor. Tanıtımları aylar öncesinden yapılmaya başlayan Baba, kanalın oldukça büyük prodüksiyona sahip yapımları arasında yer alıyor. Son olarak 2017 yılında yayınlanan Kara Yazı ile kendisini ekranlarda gösteren Haluk Bilginer’i televizyona döndüren dizi olması sebebiyle ayrı bir önem taşıyor.

 

Baba Dizisinin Yapım Ekibi

 

Yapım sorumluluğunu Kerem Çatay’ın üstlendiği aile, aksiyon ve dram türlerindeki dizinin yapımcılığı Ay Yapım yürütüyor. Çekimleri İstanbul’da devam eden dizinin senaristliğini Gökhan Horzum ve Ekin Atalar, yönetmenliğini Çağrı Bayrak yapıyor. Besteleri ise Güldiyar Tanrıdağlı tarafından hazırlanıyor.

 

 

Baba Dizisinin Oyuncu Kadrosu

 

Dizinin ana karakterlerini canlandıran oyuncular arasında Haluk Bilginer (Emin Saruhanlı), Tolga Sarıtaş (Kadir Saruhanlı), Beril Pozam (Sevil Öztürk), Ayda Aksel (Fazilet Saruhanlı), Hakan Kurtaş (İlhan Karaçam), Özge Yağız (Büşra Kalkan Saruhanlı), Bihter Dinçel (Münevver Şahin Saruhanlı), Zeynep Tuğçe Bayat (Şahika Saruhanlı) gibi isimler yer alıyor.

 

Ayrıca Taner Rumeli (Servet Saruhanlı), Deniz Hamzaoğlu (Yaşar Saruhanlı), Özge Özacar (Cansu Erim), Damlasu İkizoğlu (Kübra Saruhanlı), Oktay Çubuk (Kadircan Saruhanlı), Begüm Akkaya (Vildan), Zeynep Diker (Zeynep Saruhanlı), Kayra Sır (Ecrin Saruhanlı), Sedef Akalın (Binnur Saruhanlı), Macit Koper (Ferit Karaçam) gibi isimler dizinin oyunca kadrosunda görev alıyor.

 

 

Baba dizisinin yeni bölümlerini canlı izlemek için lütfen linke tıklayınız.

 

Baba Dizisinin Konusu

 

Bölüm süreleri ortalama 120 dakikadan oluşan dizi, Ödemiş’ten büyük şehre taşınan Saruhanlı ailesinin yaşamına odaklanıyor. Emin Saruhanlı (Haluk Bilginer) ve oğlu Kadir’in (Tolga Sarıtaş) hikâyesi üzerinden ilerleyen Baba, Saruhanlı ailesinin başlarına gelen talihsiz bir olay sonucu yaşanan ani değişimini konu ediniyor.

 

 


20.02.2022